A nap, amikor megbomlott a rend

img_20170421_091300_1.jpg

Már megszokhattam, hogy itt is, ott is új szokásokba botlom. Nem mindent csinálnak itt ugyanúgy mint otthon, sem fordítva. De ez az utazás szépsége, hogy mindig valami újat tapasztaljunk.  
         Nem volt ez másképp a ballagással sem. Vagyis az érettségizők utolsó iskolanapjával, ahogy ezt itt hívják.       
            Napközben itt is beöltöznek valamilyen keretmese szerint, pont úgy mint otthon. Most a varázsvilág témáját választották a ballagók, így láttam nap közben Harry Pottert, Gandalfot és mindenféle tündért.
            Viszont mégis van egy kicsike különbség. Nekik ezen a napon majdnem minden megengedett.  Ők nem csak körbevonulnak az egyik szünetben az iskolán és be-benéznek minden osztályban. Ehelyett már korán reggel hatkor megérkeznek az iskolába, hogy hatalmas barikádokat építsenek az egész udvaron és hogy befalazzák papírdobozokkal a bejárati ajtót. img_20170421_091310.jpg
         Amikor az udvar már teljesen járhatatlan mindenféle csapda miatt, akkor megkezdődik a móka: Az ártatlan kis nem végzős diákok elkezdenek megérkezgetni az iskolába, a 12. osztályok pedig lesben állva várnak. Amikor valaki be szeretne jutni a kapun egyszerre hárman vetik rá magukat az illetőre, és önkéntesmunkába kezdve, mindenféle hairspraykel és rúzsokkal javítani szeretnének az egyén megjelenésén. Oooh, milyen kedves. Ha elég gyors voltál és szerencsésen átjutottál a kapun épségben, akkor se várt rád szebb sors. Az akadálypályává átalakított udvaron szinte lehetetlen volt gyorsan mozogni, ezért a kedves vízi pisztolyos mesterlövészek hamar elérték céljukat.             img_20170421_092913.jpg
       Aznap alig láttam bárkit, akinek ne lett volna rúzsos a feje, vizes a ruhája vagy gyönyörű színekben pompázó haja.         
       De itt még nem volt vége! A harmadik és a negyedik óra kiesett egy bizonyos rendezvény miatt. A végzős osztályok mindenféle aranyos versennyel készültek tanáraiknak, hogy visszaadják a 8 éven keresztül kapott cirógatást tőlük.    img_20170421_092917.jpg
        Volt olyan tanár, akinek trutyiban kellett turkálni bogarakat keresve, másoknak rappelni az egész iskola előtt, másoknak sörpongot kellett játszania a diákok ellen, valamilyen undorító sziruppal sör helyett. (köztük volt az igazgató). És persze a balett tánc se maradhatott ki.  Szórakoztató volt, mármint diák részről. A tanárok nem tudom menyire örültek a hatalmas megpróbáltatásoknak. 

Képtalálat a következőre: „beer pong”   Sörpong. Beletalálsz a pohárba, a másik csapa iszik.


        A műsor végén a ballagó osztály kiválasztottja átnyújtotta a mostani 11.-es osztály kiválasztottjának a érettségi szent botját, ami már 20 éve vándorol osztályról osztályra. Ez egy járóbot, ami ugye a ballagást szimbolizálja, és minden  osztály belegravíroztatja az időtartamot, amíg az iskolába járt. Valami ilyesmit újíthatnánk  mi is otthon.          
        Végül a műsor lezárásaként a 12. osztály jó voltából körülbelül 300 vízibomba repült a levegőbe egy perc alatt a nézőtér fele. Voltak nagy áldozatai a bombázásnak. A legszerencsésebbek úgy nézhetek ki, mint Leonardo DiCaprio a Titanic híres jelentének forgatása után. Még jó, hogy annyira meleg se volt.Képtalálat a következőre: „freeze meme”